Mentre esperem el paper electrònic: G-Note 7100

Fa uns anys ens van anunciar que serien possibles els ordinadors que en lloc de pantalla tinguessin paper electrònic. Des de llavors he estat esperant amb molta curiositat l’aparició d’un aparell que em permetés llegir textos i veure audiovisuals amb el mateix confort que em dóna un llibre de paper i escriure de la mateixa manera que ho faig a l’agenda.  

Gutenberg en Paper Electrònic
La Bíblia de Gutenberg en paper electrònic
un diari en paper electronic
Un diari en paper electrònic

Imagineu una pàgina de paper en blanc que es pot anar recarregant permanentment amb nous continguts procedents de qualsevol font d’informació del món. L’impacte educatiu que tindrà aquesta tecnologia pot ser enorme, revolucionari.

Desgraciadament, la idea continua al laboratori. El paper electrònic existeix, però no té encara suficients qualitats comercials. Ens haurem d’esperar.

Mentrestant van apareixent dispositius pensats per a satisfir les necessitats dels usuaris a qui els agrada escriure a mà, necessiten tenir els documents en format digital i no es poden permetre un TabletPC.

M’ha cridat l’atenció la presentació del G-Note 7100 de Genius, una tauleta d’escriptura en format DIN A4 amb unes prestacions força interessants.

El G-Note 7100 de Genius
El G-note 7100 de Genius

L’aparell té l’aspecte d’un quadern que porta enganxat un bloc de pàgines de paper normal. El podeu veure a la foto. L’usuari va escrivint sobre el paper amb qualsevol dels dos bolis inclosos, un de blau i l’altre de vermell. Fins aquí com un quadern qualsevol. La gràcia està en què el dispositiu va capturant el que escrivim sobre el paper i ho desa en una tarja de memòria que té una capacitat de 100 pàgines. Després hem de traspassar aquestes imatges a l’ordinador i passar l’OCR per a manipular el text.

La memòrida és de 32MB, porta connectivitat USB i és compatible amb els sistemes operatius de Microsoft. El programari de reconeixement d’escriptura està incorporat. També s’inclou la bateria, el cable USB, recanvis pels bolis, el portafòlio i la llibreta.

La idea és molt interessant i el preu assequible (125€). La clau de l’èxit del quadern estarà, segurament, en la qualitat de les captures i la facilitat i eficàcia en el traspàs de les imatges a text digital. Esperarem a veure que en diuen els usuaris.

Si aquesta llibreta funciona correctament, es podria convertir en un bon instrument de suport a classes, reunions, congressos o seminaris.

Anuncis

1 Response to “Mentre esperem el paper electrònic: G-Note 7100”


  1. 1 Vicente Alejandro 5 Abril, 2007 a les 10:52 am

    Estic molt interessat en aquest producte. Soc estudiant d’arquitectura i hem vindria molt be un aparell semblant. Però no trobe on comprar-lo, només trobe el model 7000 (amb 1000 lpp) per 102 € i per la diferència de preu convé adquirir el 7100 (amb 2000 lpp). M’agradaria saber on podria trobar-lo.

    Moltes gràcies


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: