El paper electrònic ja és aquí.

iliad5Si teniu prop de 700€ que us ballen a la butxaca i esteu disposats a pagar per un caprici informàtic dels que marquen època, ja podeu ser propietaris dels primers aparells lectors de documents amb tinta electrònica que es comercialitzen al nostre país. El fabricant holandès iRex ha tret al mercat l’iliad, un dispositiu electrònic a mig camí entre l’ordinador i un llibre la pantalla del qual utilitza tinta electrònica. Es tracta d’un aparell similar al lector de Sony, que no és comercialitza al nostre estat.

Com totes les juguines electòniques innovadores es tracta d’una màquina cara amb prestacions limitades: 300 grams de pes amb una superfície útil d’un pam d’alt per uns 18 cm. d’ample de pantalla que es llegeix per reflexió de llum, com els llibres i els diaris. Reprodueix exclusivament en blanc i negre, amb una capacitat de 16 grisos.

No pot reproduir video, si però fotografies, amb una resolució força acceptable. No és un ordinador, només permet llegir i escriure. Com a formats, accepta html i pdf.

Encara no es tracta de la revolució que esperem: el tabletpc amb paper electrònic en color, multimèdia, escriptura i sistemes operatius convencionals, però si comença a aproximar.iliad8

En qualsevol cas, la indústria editorial ja pot començar a pensar, perquè la popularització d’aquests dispositius, lleugers i capaços de reproduir text amb una interfície que produeix una fatiga visual similar a la d’un llibre, pot tenir efectes devastadors sobre les pubicacions en paper.

Com en tota innovació, els docents també hauríem de començar a pensar en el potencial instructiu d’aquesta tecnologia: imagineu com podrà ser l’obtenció i procés d’informació quan els alumnes tinguin el seu ‘llibre’ connectat directament a la xarxa.

Si us interessa el tema:

Anuncis

0 Responses to “El paper electrònic ja és aquí.”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: